Wetenschapsdagje

Vorige week heeft onze studievereniging De Leidsche Flesch een ontzettend succesvol symposium neergezet ter ere van haar honderdjarig bestaan. Talloze sprekers vanuit Nederland en Europa kwamen hiervoor naar Leiden om fascinerende lezingen te geven rondom het overkoepelende thema: ‘Captivated by Time: how time affects all sciences’. Dit trok naast studenten vanuit allerlei vakgebieden ook allerlei andere geïnteresseerden.

Omdat dit een lustrumeditie van het symposium is, wilden we graag de viering uitbreiden en ook wat extra’s organiseren voor de studenten van de toekomst. Op zondag 26 maart zal er in de Oude Sterrewacht een extra programma gehouden worden, speciaal voor kinderen uit voornamelijk de bovenbouw van de basisschool die hier interesse voor tonen, een zogenaamd wetenschapsdagje voor de kinderen. Vertegenwoordigers van studies en wetenschapsgebieden zullen puzzels en activiteiten bedenken waarmee wij kunnen laten zien hoe fascinerend deze wetenschappen kunnen zijn. Hiermee hopen we kinderen de wonderlijke wereld van de exacte wetenschappen te laten zien, en wellicht dat ze dan later ook eerder voor een opleiding in de exacte wetenschap zouden kunnen kiezen.

Het wetenschapsdagje zelf zal beginnen om 14:00 smiddags, waarbij we in groepjes langs verschillende kraampjes met activiteiten, puzzels en vraagstukken zullen gaan. Omdat deze middag in zo’n prachtige locatie gehouden wordt, zal een rondleiding door de Oude Sterrewacht en haar koepels er ook op zijn plaats zijn. En misschien zal er wel een planetarium van Nova zijn, waar kinderen in de koepel omhoog kunnen kijken in de koepel naar de sterren en de planeten. Vervolgens zullen de kinderen verwonderd worden door een show van Rino, een organisatie die natuurkundige experimenten uitvoert met bijvoorbeeld vloeibaar stikstof. Rino kan hier toevallig ook erg lekker ijs mee maken, dus we zullen hiermee gezellig de middag afsluiten. Ouders zijn de gehele middag van harte welkom om mee te lopen.

  • Foto Rino

    Proefje met stikstof door Rino

  • Lijkt dit u of uw kind interessant, schrijf uw kind dan in via deze inschrijflink.
    Uiteraard gaan wij veilig om met alle persoonsgegevens die u hier invult. Voor meer informatie kunt u ons mailen via symposium[at]deleidscheflesch.nl

    Sponsors

    This beautiful symposium would not be possible without the financial support of the following organisations